duminică, 8 iunie 2014

Povestea Gesicai: lupta pentru normalitate


"Buna! Ma numesc Gesica am 15 ani si cel mai mult imi doresc sa fiu ca toti ceilanti"
Asa ne-a intampinat Gesica la intalnirea de marti a Asociatiei "Cetatea Voluntarilor" la ea acasa. Impreuna, am fost in vizita la o fetita superba. Numele ei este Gesica, iar anul acesta implineste 15 anisori. Fetiţa ne zambeste din sufletul ei de copil bun, dornic sa duca o viata normala. Cu parul stralucind in soare, cu ochisorii vioi, fetita ne vorbeste si ne multumeste ca vrem sa-i fim alaturi in lupta sa cu viata.
Boala de care ea sufera, epidermoliza buloasa, mai este numita in popor si “boala fluturelui”. Desi are o denumire frumosa, boala este foarte cumplita si dureroasa. Pielea e foarte subtire si sensibila, la orice lovitura plesneste si se umple cu bule de sange ori cu lichid, mai apoi apar rani, care dureaza ani de zile.
Am surprins-o pe Gesica in mai multe ipostaze. E mereu zambitoare, e curata si vrea ca tot timpul spatiul in care ea se invarte sa fie bine pus la punct. O ajuta pe mamica ei, in masura in care ea poate, la treburile gospodaresti, isi aranjeaza hainutele cu mare delicatete in dulap si mai e si foarte silitoare. Are note foarte bune la scoala, desi e putin trista cand isi aduce aminte de materia care ii da putin batai de cap: matematica.
I-am admirat naturaletea si puritatea cu care ne-a privit si ne-a vorbit si am indragit-o si mai mult atunci cand pe o foaie de hartie a scris ca ar vrea si ea sa fie ca ceilalti copii.
Cuvintele asternute atat de frumos pe acea coala, scrise de manuta ei, asa cum a putut ea, deoarece nu mai are degetele de multa vreme, ne-au impresionat atat de mult, incat am decis ca a venit vremea sa intindem si noi o mana de ajutor. O mana de ajutor ei, o mana de ajutor parintilor ei, care cu greu mai reusesc sa razbata. Boala ei, pe langa faptul ca e grava, e si foarte costisitoare. Tratamentul lunar de 160 de euro, plus pansamentele si cremele necesare e tot mai greu de suportat.
Haideti sa nu ramanem indiferenti, haideti sa dam inca o data dovada de umanitate si sa fim alaturi de aceasta mica minune, care e pur si simplu un exemplu de tarie, de demnitate, de bunavointa si de bunatate.
""""(campanie umanitara in curs de dezvoltare urmeaza un fillm despre acest caz si publicarea contului personal al mamei )""""" Va urma!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu